Чим відрізняється надзвичайна ситуація від надзвичайного стану?

З 25.03.2020 в Україні було введено режим надзвичайної ситуації. Які умови життя і праці нас чекають пояснює Міністерство розвитку громад та територій України.

Надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життєдіяльності людей на об’єктах або територіях: через аварію, катастрофу, епідемію, стихійне лихо, епізоотію, епіфітотію, велику пожежу, застосування засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин.

Як оплачувати лікарняні під час карантину

Чим відрізняється надзвичайна ситуація від надзвичайного стану?

Надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану тим, що під час неї не обмежуються права і свободи людей. Але встановлюються певні обов’язки для громадян. Зокрема, дотримуватись правил поведінки, безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях та режимів захисту від епідемії, радіації.

Надзвичайний стан є особливим правовим режимом, що обмежує певні конституційні права людей та надає додаткові повноваження органам державної влади. Під час нього запроваджуються певні обмежувальні заходи для громадян та бізнесу.

Слідкуйте за новинами, ми завжди готові надавати актуальну інформацію та роз’яснення щодо нових термінів та ситуацій, з якими раніше більшість українців не стикалася.

Роз’яснення взято на сайті

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді