Мінекономіки роз’яснило процедуру закупівель товарів/робіт/послуг для боротьби з COVID-19

COVID-19: гарячі новації від влади

Мінекономіки роз’яснило, що товари, роботи і послуги, необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) закуповує уповноважена замовником особа.

Мінекономіки роз’яснило процедуру закупівель товарів/робіт/послуг для боротьби з COVID-19

Спочатку до річного плану закупівель в електронній системі закупівель (ЕСЗ) вноситься необхідна інформація про закупівлю. Моментом оприлюднення інформації про закупівлю в ЕСЗ є оприлюднення замовником інформації в річному плані закупівель. Водночас оприлюднення інформації в річному плані закупівель є початком для відліку 48 год до укладення договору. Протягом цього часу учасник подає свої пропозиції замовнику, а замовник проводить переговори та приймає необхідні рішення для укладання договору та здійснення закупівлі.

Замовник поза ЕСЗ проводить переговори з учасниками у форматі, прийнятному для сторін. Порядок не містить вимог щодо оприлюднення в ЕСЗ пропозицій учасників.

Сторони можуть укласти договір про закупівлю після оприлюднення інформації та проведення переговорів, тобто не раніше ніж через 48 год з моменту оприлюднення замовником інформації в річному плані закупівель.

Замовник протягом одного дня з дня укладення договору звітує за результатами здійсненої закупівлі шляхом оприлюднення в ЕСЗ:

Протягом трьох днів з дня закінчення строку дії договору, виконання договору або його розірвання замовник оприлюднює звіт про виконання договору.

Із листа Мінекономіки від 25.03.2020 № 3304-04/20656-06

лист ДП ПРОЗОРРО від 24.03.2020 № 206/712/10

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35642

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6081

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді