Обираємо в ЕСЗ ознаку щодо закупівель у зв’язку із COVID-19

СКАЧАТИ Бланк форми № 1-держзамовлення

Мінекономіки поінформувало, що оновлені Порядок проведення закупівель та Перелік товарів, робіт та послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України, значно спростили і пришвидшили процес придбання замовниками таких предметів закупівлі.

Обираємо в ЕСЗ ознаку щодо закупівель у зв’язку із COVID-19

Також звертає увагу замовників, що Перелік викладено за оновленою структурою товарів, робіт та послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби.

Окрім цього, оприлюднюючи звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, в ЕСЗ реалізована ознака щодо закупівель у зв’язку із COVID-19.

Із листа Мінекономіки «Щодо змін, внесених до порядку закупівель у зв’язку із COVID-19» від 01.04.2020 № 3304-04/22081

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати договори в органах Казначейства в умовах воєнного стану

Укласти договір про закупівлю – це пів справи, аби його виконати за кошти державного чи місцевого бюджету – обов’язково потрібно зареєструвати взяття відповідного бюджетного зобов’язання. Розберемо окремі нюанси укладення договорів та дамо поради для реєстрації зобов’язань за ними відповідно до законодавства, що діє наразі.
4367

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1254

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4951

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4328

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді