Електроний ключ бухгалтера: чому не вдається підписати документ

Як самостійно перевірити чому при підписанні електронного документу могла виникнути помилка «Невірний пароль» або «Ключ пошкоджено» - інструктує Державна податкова служба.

Скачати податкову накладну за новою формою

Помилка при підписанні документу «Невірний пароль або ключ пошкоджено»: що робити

Для усунення такої помилки необхідно перевірити:

  1. Який ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки використовується першим. Вірна послідовність підписів для податкової звітності: бухгалтер-директор-електронна печатка.
  2. Правильність введення паролю. А саме: регістр вводу паролю, мову клавіатури тощо (створений пароль може містити особливі символи). Якщо користувач забув пароль, то він повинен скасувати кваліфікований сертифікат відкритого ключа та отримати новий.
  3. Чи набраний пароль відповідає ключу, який використовується. Наприклад: пароль до ключа бухгалтера використовується тільки з ключем бухгалтера.
  4. Чи змінювалось ім’я файлу особистого ключа. Особистий ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки має жорстко визначену назву – «Key-6.dat», яка не підлягає зміні. Зміна назви особистого ключа призведе до неможливості його подальшого використання.

Звіт з праці: НЕ ПРОПУСТІТЬ

Якщо жодна з рекомендацій не допомогла, треба звернутися до відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг в якому отримували кваліфікований сертифікат.

За інформацією порталу Державної податкової служби

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді