Електроний ключ бухгалтера: чому не вдається підписати документ

Як самостійно перевірити чому при підписанні електронного документу могла виникнути помилка «Невірний пароль» або «Ключ пошкоджено» - інструктує Державна податкова служба.

Скачати податкову накладну за новою формою

Помилка при підписанні документу «Невірний пароль або ключ пошкоджено»: що робити

Для усунення такої помилки необхідно перевірити:

  1. Який ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки використовується першим. Вірна послідовність підписів для податкової звітності: бухгалтер-директор-електронна печатка.
  2. Правильність введення паролю. А саме: регістр вводу паролю, мову клавіатури тощо (створений пароль може містити особливі символи). Якщо користувач забув пароль, то він повинен скасувати кваліфікований сертифікат відкритого ключа та отримати новий.
  3. Чи набраний пароль відповідає ключу, який використовується. Наприклад: пароль до ключа бухгалтера використовується тільки з ключем бухгалтера.
  4. Чи змінювалось ім’я файлу особистого ключа. Особистий ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки має жорстко визначену назву – «Key-6.dat», яка не підлягає зміні. Зміна назви особистого ключа призведе до неможливості його подальшого використання.

Звіт з праці: НЕ ПРОПУСТІТЬ

Якщо жодна з рекомендацій не допомогла, треба звернутися до відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг в якому отримували кваліфікований сертифікат.

За інформацією порталу Державної податкової служби

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді