Медична реформа: що змінилося для пацієнта

1 квітня розпочався другий етап в рамках провадження медичної реформи в Україні. Вже більш ніж 90% лікарень і закладів, як державних, так і комерційних, підписали договори з Національною службою здоров’я та надали пропозицію своїх послуг.

Антикризовий онлайн марафон - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Медична реформа: другоий етап розпочато

Таким чином, майже всі медичні установи, на різних рівнях, від районних до обласних, приймають участь у цій програмі. Кошти за пацієнтів, відповідно, починають до них надходити.

В переважній частині регіонів країни медичні установи вирішили отримати усі 26 пакетів медичної допомоги, а це значить, що всі вони будуть доступні громадянам.

НЕ ПРОПУСТІТЬ! Всі бланки статистичної звітності в одній підбірці для скачування

Варто відмітити, що приблизно в 40% лікарень бюджет збільшився в порівнянні з минулим роком. На забезпечення медичної програми бюджетом виділено 70,4 млрд грн, з яких 18,7 млрд отримає первинна ланка, в якій понад 1500 закладів переуклали договори з НСЗУ. Крім того, підписані договори з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги, на їх фінансування у 2020 році виділено 4,7 млрд грн.

Схема отримання медичної допомоги для громадянина буде наступною: пацієнт отримує направлення від сімейного лікаря, з яким було укладено договір, і вже за цим направленням йому надаватимуться всі необхідні медичні послуги.

За інформацією з сайту МОЗ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145824

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54673

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3278

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15984

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді