Професійні стандарти зміняться: що чекає бухгалтера та кадровика

Як повідомила Верховна Рада України на офіційному порталі, 6 квітня відбулося перше засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі онлайн-конференції. На цьому засіданні розглядалося кілька питань, зокрема про підготовку до першого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця №2481.

Пошук по Класифікатору професій

Класифікатор професій буде оновлено

Голова Комітету Галина Третьякова доповіла, що цим законопроектом планують роз’яснити низку важливих моментів, таких як визначення змісту термінів «вид занять (професія)», «професійна кваліфікація (повна професійна кваліфікація, часткова професійна кваліфікація)», порядок ведення Класифікатора професій, встановлення порядку затвердження професійних стандартів, та інші.

Якщо законопрект буде прийнято, відповідні зміни внесуть до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці».

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді