Затверджено розширений список медвиробів, звільнених від ПДВ та заборонених до вивозу

Як повідомив Мінфін, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови, які розширили список медвиробів і ліків, операції ввезення і постачання яких звільняються від оподаткування.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

Згідно з цими змінами:

  • розширено перелік товарів та обладнання, ввезення яких в Україну та виготовлення на території України звільняються від ПДВ;
  • дозволено підтверджувати відповідність технічним регламентам медичних виробів, обладнання та засобів індивідуального захисту як за стандартними та наявними документами (декларація про відповідність), так і шляхом отримання листів-підтверджень МОЗ та Держпраці;

УВАГА!!! -40% на Експрес-курс для фахівців з публічних закупівель

  • доповнено додатковими кодами (згідно з УКТЗЕД) деякі позиції переліку товарів протиепідемічного призначення, вивезення яких громадянами не допускається;
  • визначено критерії віднесення товарів до товарів протиепідемічного призначення для цілей заборони вивезення громадянами з України;
  • визначено однозначні підстави для віднесення медичних виробів та медичного обладнання до таких, які звільняються від сплати ввізного мита та ПДВ.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1965

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
56937

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48108

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді