Використання субвенцій: Уряд надав регіонам додатковий фінансовий інструмент

Уряд назвав боротьбу з коронавірусом головним напрямом використання субвенцій соціально-економічного розвитку регіонів.

Інструкція: як налаштувати професійний календар

Використання субвенцій: що є зараз найголовнішим напрямом

8 квітня Кабмін прийняв постанову, яка законодавчо закріплює зміни, що передбачають, зокрема, першочергове спрямування субвенції на здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією.

Крім цього, постановою виключається обов’язковість співфінансування з місцевих бюджетів проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції.

Таким чином, Уряд надав регіонам додатковий фінансовий інструмент для протидії поширенню коронавірусної інфекції. Завдяки виключенню обов’язкового співфінансування проектів з місцевих бюджетів, субвенція має використовуватись областями ефективніше – відповідно до потреб і пріоритетів, визначених у регіонах.

За інформацією Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді