COVID-19 в працівників: регламент розслідування

Держпраці повідомила, що лабораторно підтверджені випадки інфікування коронавірусом у медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків, мають розслідуватись як випадки гострого професійного захворювання.

COVID-19: гарячі новації від влади

COVID-19 в медпрацівників: регламент розслідування

Процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, в тому числі і випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, що пов'язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження описано Порядком № 337.

Діагноз гострого професійного захворювання вірусного характеру ставиться лікарем-інфекціоністом та профпатологом.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Потрібно зауважити, що у разі проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, відповідно до Порядку № 337, до закінчення карантину Держпраці рекомендує:

  1. Проводити розподіл обов'язків членів комісій з урахуванням обмеження контактного спілкування між членами комісії та особами, що можуть бути залучені до розслідування нещасного випадку;
  2. Опитувати свідків, а зустріч з потерпілим, членами його сім'ї або уповноваженою ним (ними) особою, проводити обмеженим складом членів комісії (один-два), в разі необхідності засідання комісії проводити обмеженим складом з додержанням вимоги щодо кворуму, та з використанням конференц-зв'язку і інших сучасних засобів зв'язку;
  3. Виконувати інші обов'язки комісії, визначені п. 33 Порядку № 337, та здійснювати документальне оформлення матеріалів розслідування з урахуванням обмежень, пов'язаних із запровадженням карантинних заходів.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74910

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді