Кому та коли подавати декларацію з плати за землю: роз’яснили податківці

Фахівці ДФС нагадали хто та коли має подавати декларацію з плати за землю.

Організації, що є платниками плати за землю щороку станом на 1 січня самостійно обчислюють суму податку та не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу ДФС за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік відповідно до норм Податкового кодексу України (ПК). Цю декларацію слід подавати за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПК, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Якщо подати таку декларацію до 20 лютого то щомісячні декларацій не потрібно подавати.

Якщо організація подає першу декларацію (з фактичного початку діяльності як платника плати за землю) до неї потрібно додавати довідку (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Надалі таку довідку слід подавати у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі ( п. 286.2 ПКУ).

Про використання нової форми Податкової декларації з плати за землю

Разом з тим, платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року. Щомісячні декларації потрібно подавати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ПКУ).

Несвоєчасно сплатив плату за землю — приготуйся сплатити штраф

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Джерело: Головне управління ДФС у Київській області

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
54854

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3270

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді