ОМС зможуть створювати спеціалізовані шпиталі, а з працівниками з медосвітою укладатимуть контракти

Отримайте -40% на Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

У суботу, 18.04.2020, набере чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 13.04.2020 № 555-ІХ. Сьогодні його оприлюднили в газеті «Голос України».

В законі визначено поняття самоізоляції, обсерватора та обсервації.

ОМС зможуть створювати спеціалізовані шпиталі, а з працівниками з медосвітою укладатимуть контракти

Органам виконавчої влади та ОМС на час дії карантину дозволили утворювати на території, де оголосили карантин, тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі), обсерватори. При цьому не потрібно дотримувати ліцензійних вимог з метою додаткового забезпечення населення медичною допомогою. Такі рішення приймають, аби додатково забезпечити населення медичною допомогою з можливістю використовувати приміщення і майно інших закладів і установ.

МОЗ має затвердити Порядок облаштування та функціонування обсерваторів, тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів).

Особі, яка перебуває в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталях), видаватимуть листок непрацездатності. Його оплачуватимуть у розмірах і порядку, встановлених законодавством для осіб, визнаних тимчасово непрацездатними внаслідок захворювання.

Окрім цього, на період дії карантину заклади охорони здоров’я можуть додатково залучати на умовах контракту медичних працівників. У разі наявності у них на момент укладення контракту основного місця роботи, незалежно від підпорядкування та форми власності роботодавця, за таким медичним працівником на строк дії контракту зберігають його основне місце роботи і посаду, а оплата праці за основним місцем роботи здійснюється за фактично виконану роботу. Порядок укладення контракту, його типову форму та розмір оплати праці за контрактом має визначити МОЗ.

Із веб-сайту редакції газети «Голос України»

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді