ПДВ при покупці за бюджетний кошт: особливості оподаткування

Товари/послуги, придбані за рахунок бюджетних коштів, що надійшли платнику податку у вигляді капітальних трансфертів, вважаються придбаними безпосередньо платником, і суми ПДВ відносяться до податкового кредиту.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

ПДВ при покупці за бюджетний кошт: особливості оподаткування

Якщо капітальні трансферти за кодом бюджетної класифікації 3210 не є компенсацією вартості товарів/послуг, які постачає платник ПДВ, то під час їх отримання такий платник не визначає ПДВ-зобов'язання. Адже відсутній об'єкт оподаткування ПДВ.

Зазначені кошти можуть надходити до платника податків й у рахунок оплати вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) таким платником товарів/послуг, основних фондів. У такому разі на дату зарахування цих коштів на банківський рахунок платник ПДВ зобов'язаний визначити податкові зобов'язання виходячи з вартості відповідних товарів/послуг.

Товари/послуги, придбані за рахунок бюджетних коштів, що надійшли платнику податку у вигляді капітальних трансфертів, вважаються придбаними безпосередньо платником. Суми ПДВ, сплачені під час їх придбання, відносяться до податкового кредиту на підставі податкових накладних, складених та зареєстрованих в ЄРПН постачальниками.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
54848

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
179391

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
101850

Витрати майбутніх періодів: як облікувати

З’ясуємо, що таке витрати майбутніх періодів та все про їхній бухгалтерський облік, зокрема облік передплати за оренду, періодичні видання, ліцензію за використання програмного забезпечення.
27497

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді