Як відобразити у е-декларації проценти за валютним вкладом

НАЗК роз’яснило, як відображати у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (даліе-декларації), доходи у вигляді процентів, що нараховані за валютним вкладом.

Як відобразити у е-декларації проценти за валютним вкладом

Спершу суму кожного нарахування процентів за певний період (наприклад, за місяць), включаючи податки і збори, необхідно конвертувати у гривню за курсом НБУ, що діяв на дату фактичної виплати процентів. Інформацію про курс валюти на кожен день можливо знайти на сайті НБУ.

Після цього визначте сукупний розмір нарахованих доходів у вигляді процентів, отриманий за звітний період в одному банку. Саме цю загальну суму процентів необхідно зазначити у е-декларації.

Якщо в одному банку розміщено кілька вкладів, дохід у вигляді процентів зазначайте в декларації сукупно. Якщо вклади розміщені у різних банках, — дохід у вигляді процентів зазначайте окремо за кожним джерелом отримання доходу, тобто кількість рядків із сумою доходу у вигляді процентів має відповідати кількості банків, у яких розміщено вклади.

Із каналу НАЗК у Telegram

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68416

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2011

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді