Звіт з ЄСВ: основні типи помилок

ПФУ оприлюднив перелік типових помилок, які допускали управління праці та соцзахисту населення у поданій звітності з ЄСВ.

Зразок заповнення Таблиці 6 Звіту з ЄСВ за березень 2020 року

Звіт з ЄСВ: основні типи помилок

В більшості випадків вони стосувались неправильного заповнення таблиць 2 та 3 форми № Д4, а саме:

  • страхувальники не зазначають дані звіту в графі "Нараховано єдиного внеску з почату року" за звітний період або в графі "Нараховано єдиного внеску у звітному місяці" протягом декількох місяців підряд;
  • виявлена невідповідність контролів в графі "Нараховано єдиного внеску з початку року" та "Нараховано єдиного внеску у звітному місяці" і тому зазначені некоректні дані звіту;
  • дублюють дані звіту в графах "Нараховано єдиного внеску у звітному місяці" та "Нараховано єдиного внеску з початку року".

Для запобігання подібних помилок у майбутньому ПФУ звернув до ДПС лист від 03.03.2020 р. № 9825/5 з метою покращення контролю достовірності відомостей, поданих до реєстру страхувальників.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
30292

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді