Допомога по частковому безробіттю: строки звернення планують продовжити

Строки, в які роботодавці можуть звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю для працівників можуть збільшити з 30 до 90 календарних днів від дня зупинки виробництва.

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

Допомога по частковому безробіттю: строки звернення планують продовжити

Про це говориться в законопроекті №3422, що було зареєстровано Верховною Радою 30 квітня 2020 року.

Наразі діють правила згідно з Постановою №306, відповідно до якої роботодавець може звернутися за коштами для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності.

Як запровадити правила внутрішнього трудового розпорядку

Проте карантин уведено із 12 березня 2020 року і 30-денний термін у багатьох роботодавців, що призупинили свою діяльність, закінчився раніше, ніж 28 квітня 2020 року.

Ця ситуація спричинила велику кількість безпідставних відмов у наданні допомоги по частковому безробіттю на час карантину та скарг від роботодавців, і стала причиною створення вищезазначеного проекту закону.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді