Мінфін оновлює законодавчу базу щодо РРО

Мінфін оприлюднив для обговорення проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057».

Ним вносяться зміни до:

  • Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних;
  • Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби;

Мінфін оновлює законодавчу базу щодо РРО

Окрім цього буде затверджено Порядок функціонування Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій.

З проєктом наказу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Мінфіну у розділі «Проекти регуляторних актів для обговорення у 2020 р.» підрубрики «Проекти регуляторних актів для обговорення» рубрики «Законодавство». Зауваження та пропозиції до проєкту наказу Мінфін прийматиме протягом місяця.

Із проєкту наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057»

Мінфін оновлює законодавчу базу щодо РРО
Тетяна НИЖНИК,керівник експертної групи МСFR Головбух
Видаєте зарплату чи премію, виплачуєте аванси на господарські потреби чи відрядження, приймаєте кошти від контрагентів? Маєте знати готівкові новації.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68417

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91199

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128470

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37238

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді