Президент підписав Закон про моніторинг. Замовникам час готуватися до перевірок!

Учора, 23 січня, Президент України підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших Законів України щодо здійснення моніторингу закупівель» (далі – Закон).

Відтак органи державного фінансового контролю зможуть проводити ефективний моніторинг закупівель, що має на меті як попередити порушення, так і перевірити, як замовники дотримують вимог законодавства на всіх стадіях закупівлі.

Єдиний закупівельний словник 2018

Завдяки Закону Держаудитслужба зможе посилити контроль у сфері публічних закупівель.

Закон про публічні закупівлі: зміна назви чи нові правила гри

Під час підписання Закону Президент України зазначив:

«В онлайні працюватиме система ризик-індикаторів, яка сигналізуватиме контролюючому органу про те, що з цим замовником щось не так. Це нововведення адресовано, в першу чергу, тим, хто навчився чи вчиться дурити ProZorro. Алгоритми будуть підказувати, куди саме дивитись, як на максимально ранніх стадіях вирахувати тих, хто хоче обійти систему».

Джерело: сайт Президента України

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді