Звіт з ЄСВ та форма 1-ДФ: чи треба подавати, коли всі працівники у відпустці за свій рахунок?

Звітність подається в будь-якому разі, незалежно від факту нарахування зарплати. А от ЄСВ, ПДФО та військовий збір сплачувати не треба, якщо жодних виплат не нараховувалось.

ЗРАЗОК відображення відпускних у податковому розрахунку за формою № 1ДФ

Звіт з ЄСВ та форма 1-ДФ: чи треба подавати, коли всі працівники у відпустці за свій рахунок?

Якщо у суб’єкта господарювання є наймані особи, то подання Додатка 4 Звіту ЄСВ є обов’язковим незалежно від факту нарахування заробітної плати. Тож навіть якщо найманий працівник перебував у відпустці без збереження заробітної плати протягом повного календарного місяця роботодавець все ж має подати звіт до податкових органів Додаток 4 Звіту ЄСВ.

Крім того, відповідно до п. 176.2 ПКУ особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені цим Кодексом, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Однак, такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду.

Відповідно в графі «Працювало за трудовими договорами» податкового розрахунку за ф. №1ДФ проставляється кількість працівників, які працюють за трудовими договорами, окрім тих які знаходяться у відпустках по вагітності та пологам, по догляду за дітьми, у відпустці без збереження зарплати, тощо, незалежно від того, нараховувався їм дохід чи ні.

Щодо сплати ЄСВ, ПДФО та військового збору, то в разі якщо працінику не нараховувались виплати зарплатного характеру, то сплачувати такі податки і збори не треба.У разі якщо найманій особі за відповідний місяць нараховувались певні суми зарплатних виплат, то відповідні податки і збори доведеться нарахувати й сплатити згідно чинного законодавства.

За інформацією з сайту ДПС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
8224

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30015

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18723

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді