Електронний облік трудової діяльності працівника

У СПО об’єднань профспілок обговорюють законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Зразок заповнення Звіту з ЄСВ за квітень 2020 року СКАЧАТИ

Законопроєкт передбачає, що облік трудової діяльності працівника здійснюватимуть в електронній формі в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Тобто, замість паперової трудової книжки роботодавець відображатиме відповідну інформацію у звіті з ЄСВ, на основі якого і формують реєстр застрахованих осіб. Паперову трудову книжку працівник не надаватиме.

Також зміниться поняття — основне місце роботи. Якщо зараз це те місце роботи, де знаходиться паперова трудова книжка, то після введення в дію цього закону основне місце роботи визначатиме власне працівник, подавши відповідну заяву.

Із законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі»

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді