ВРУ: Прийнято Законопроект щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства

Законопроект №3322 направлений на створення дієвого механізму на період дії карантину, встановленого Кабміном на запобігання поширення коронавірусної хвороби, для уникнення проблем, що виникатимуть під час реалізації положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Організація роботи бухгалтерської служби

ВРУ: Прийнято Законопроект щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства через маніпуляції із заходами по боротьбі з коронавірусом

Зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу України з процедур банкрутства, якими буде передбачено можливість проведення зборів та комітету кредиторів дистанційно та продовження строків проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство.

Також, проектом пропонується:

  • тимчасово на період дії карантину, та протягом 90 днів з дня його відміни не відкривати провадження у справах про банкрутство боржників, що виникли з 01 лютого 2020 року;
  • продовжити строк, у який боржник зобов’язаний звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі;
  • надати право комітету кредиторів прийняти рішення про зупинення проведення аукціонів з продажу майна боржника;
  • зупинити нарахування відсотків на зобов’язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації чи реструктуризації боргів боржника.

За інформацією з сайту ВРУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді