ДПС нагадує процедуру подання е-документа

При відправці платником податків електронного документу до ДПС, мають надійти дві квитанції. При цьому датою прийняття документу вважається дата та час, зафіксовані в першій квитанції.

Скачати податкову накладну за новою формою

ДПС нагадує процедуру подання е-документу

Платник створює електронні документи із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням КЕП чи кваліфікованої електронної печатки.

Після накладання КЕП автор здійснює шифрування е-документа та надсилає його до органу ДПС протягом операційного дня.

Після надходження документа здійснюється його автоматизована перевірка в день надходження, або не пізніше наступного робочого дня, якщо електронний документ надійшов після закінчення операційного дня, або за 1 годину до його закінчення.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

За результатами перевірки платнику надсилають першу квитанцію протягом двох годин з часу отримання електронного документа контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня.

Якщо автору протягом встановленого строку після відправки електронного документа не надійшла перша квитанція, документ вважається неотриманим.

Не пізніше наступного робочого дня з моменту формування першої квитанції, надсилають другу квитанцію, яка є підтвердженням про прийняття або повідомленням про неприйняття документа.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

За умови наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом прийняття вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Якщо платником надіслано більше одного примірника є-документа, оригіналом вважається документ, надісланий останнім до закінчення граничного строку.

За інформацією з сайту ДПС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128467

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
61508

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
148043

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16561

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді