Надбавки педагогу: чи виплачувати без зайняття штатної посади?

У МОН роз’яснили чи виплачувати надбавки на вислугу років особі, яка веде викладацьку діяльність, але не займає посади відповідно до штатного розпису в закладі освіти.

-40% на вартість навчання Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Надбавки педагогу: Чи виплачувати без зайняття штатної посади?

Згідно з Інструкцією №102, працівники закладів освіти можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями в цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 12 годин на тиждень, якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад.

Таким працівникам за вказану норму годин оплату проводять понад основний посадовий оклад за тарифікацією педагогів.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

В тарифікаційному списку на кожну особу, яка веде викладацьку роботу, зазначають кількість годин навчального навантаження, усі надбавки і доплати, на які має право викладач.

Що стосується надбавки за престижність праці, то її встановлюють на весь обсяг навчального навантаження, що виконує педагог.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік з окладами працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці працівників вищої освіти➤ приклади нарахування зарплати викладачам
243649

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах – звична справа. Розповімо докладно про види надбавок, умови встановлення надбавок, розміри надбавок окремим категоріям працівників бюджетних установ.
93439

Розрахунок грошової допомоги при виході у відпустку

Які виплати, надбавки та доплати включати у розрахунок матеріальної допомоги на оздоровлення. Розрахунок грошової допомоги держслужбовцям та іншим бюджетникам при виході у відпустку – тема даної консультації.
27447

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
264442

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді