Податковій реформі бути: підписано законопроект

Президент підписав законопроект № 1210 про внесення змін до ПКУ, ухвалений Парламентом ще 16 січня. Тепер це Закон № 466-ІХ. Тим самим ПКУ зазнає суттєвих змін.

Скачати податкову накладну за новою формою

Податковій реформі бути: підписано законопроект

Закон має на меті запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі.

Також він вдосконалює систему адміністрування податків та розширює можливості онлайн-сервісів для платників. Відтепер платник, який подає звітність в електронному вигляді, зможе подати заяву про бажання отримувати документи від податкових органів у електронному вигляді. Реалізація положень Закону також розширює інвестиційні стимули шляхом запровадження прискореної амортизації основних засобів.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Крім того, Президент України звернувся до КМУ з низкою пропозицій, зокрема щодо визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній у зв'язку з підписанням Закону № 466-IX. Також, на думку Глави держави, має бути зменшений розмір штрафів за окремі незначні податкові правопорушення.

Відповідно до нового Закону, Уряд має забезпечити захист даних та інформації, отриманих органами контролю зі звітності резидентів України щодо доходів, зокрема, отриманих з джерел за межами України, а також даних, які одержуються від компетентних органів іноземних держав відповідно до закону.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Президент звернувся до Кабміну з пропозицією розробити та внести до парламенту законопроект щодо одноразового декларування. Ці законодавчі зміни повинні бути підготовлені у тримісячний строк. Також уряд має підготувати пропозиції щодо системного вдосконалення та спрощення процедур адміністрування податків і зборів, забезпечення чіткості правил оподаткування, уніфікації та зрозумілості термінології. Відповідний законопроект повинен бути внесений на розгляд Верховної Ради України до кінця 2020 року.

За інформацією з сайту Президента

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47264

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6849

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2946

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
53121

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді