Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу

Мінекономіки разом зі службою зайнятості дає роз’яснення щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.
Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату
Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу
  1. Як виплачується допомога по безробіттю в період карантину?

На період дії карантину статус безробітного надається людині з першого дня реєстрації в службі зайнятості. Також з першого дня призначається допомога по безробіттю. Звертаємо увагу - призначається, а не здійснюється. Допомога по безробіттю наперед не виплачується.

Станом на 20 травня 2020 року профінансовані видатки на допомогу по безробіттю за І декаду травня. Наступне нарахування за період з 11 по 20 травня здійснено 22 травня, а фінансування допомоги буде проводитись в установленому порядку.

  1. Скільки разів на місяць має виплачуватися допомога по безробіттю?

Допомога по безробіттю виплачується не рідше ніж два рази на місяць, а за згодою безробітного – один раз на місяць.

Допомога по безробіттю виплачується центром зайнятості, у якому зареєстрований безробітний, через банківські установи в установленому порядку.

На період карантину виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним центру зайнятості/філії, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

За інформацією з Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153069

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22059

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді