Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу

Мінекономіки разом зі службою зайнятості дає роз’яснення щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.
Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату
Мінекономіки: що робити, якщо ви втратили роботу
  1. Як виплачується допомога по безробіттю в період карантину?

На період дії карантину статус безробітного надається людині з першого дня реєстрації в службі зайнятості. Також з першого дня призначається допомога по безробіттю. Звертаємо увагу - призначається, а не здійснюється. Допомога по безробіттю наперед не виплачується.

Станом на 20 травня 2020 року профінансовані видатки на допомогу по безробіттю за І декаду травня. Наступне нарахування за період з 11 по 20 травня здійснено 22 травня, а фінансування допомоги буде проводитись в установленому порядку.

  1. Скільки разів на місяць має виплачуватися допомога по безробіттю?

Допомога по безробіттю виплачується не рідше ніж два рази на місяць, а за згодою безробітного – один раз на місяць.

Допомога по безробіттю виплачується центром зайнятості, у якому зареєстрований безробітний, через банківські установи в установленому порядку.

На період карантину виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним центру зайнятості/філії, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

За інформацією з Урядового порталу

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52549

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16779

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
67744

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді