ЄСВ: як оскаржити вимогу про сплату боргу

ДПС роз’яснює процедуру оскарження вимоги про сплату боргу з ЄСВ.

Зразок заповнення Звіту з ЄСВ за квітень 2020 року СКАЧАТИ

ЄСВ: як оскаржити вимогу про сплату боргу

У разі виникнення боргу по сплаті єдиного внеску, податковим органом надсилається вимога про сплату боргу. Суму, зазначену у вимозі, необхідно сплатити протягом 10 календарних днів.

Якщо платник не погоджується з такою вимогою він має право її оскаржити, а саме:

  • подати скаргу до ДПС (в адміністративному порядку);
  • подати позов до суду (в судовому порядку).

Факт оскарження податкової вимоги не є підставою для проведення коригувань в інтегрованій картці платника з метою виведення боргу з єдиного внеску. Факт оскарження боржником вимоги по ЄСВ лише призупиняє заходи примусового стягнення з боку податкового органу, але не скасовує нарахування.

За інформацією з сайту ДПС

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18520

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
94

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6849

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді