Казначейство не обслуговуватиме розпорядників, які не подадуть паспорт бюджетної програми

ДКСУ повідомляє, що органи Казначейства з 15 лютого припинять обслуговувати розпорядників, які не подадуть затверджені в установленому порядку паспорти бюджетних програм.

Казначейство проводить платежі за дорученням розпорядника бюджетних коштів, якщо останній має затверджений в установленому порядку паспорт бюджетної програми (ч. 2 ст. 49 Бюджетного кодексу України).

Як відбувається Казначейське обслуговування місцевих бюджетів за видатками

Відповідно до Правил складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання, затверджених наказом МФУ від 29.12.2002 №1098, паспорти бюджетних програм потрібно затвердити протягом 45 днів від дня набрання чинності законом про Державний бюджет України.

Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» набрав чинності з 01.01.2018. Отже, з 15 лютого 2018 року орган Казначейства припинить розрахунково-касове обслуговування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, які не затвердять в установленому порядку паспорти бюджетних програм.

Надоєне молоко у вим’я не повернеться, або Чи можна відновити касові видатки минулого бюджетного періоду

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328518

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1320

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді