Надмірно сплачена сума ПДВ: чи можна повернути?

ДПС інформує, що суб’єкт господарювання має право повернути помилково або надміру сплачені грошові зобов’язання з ПДВ та пеню, які були перераховані до бюджету за умови відсутності у такого платника податків податкового боргу.

Скачати податкову накладну за новою формою

Надмірно сплачена сума ПДВ: чи можна повернути?

Якщо помилково надміру сплачені грошові зобов’язання з ПДВ та пеня були зараховані до бюджету з рахунка платника в системі електронного адміністрування ПДВ, вони підлягають поверненню шляхом перерахування таких коштів виключно на рахунок в СЕА ПДВ.

Відповідно до п. 43.3 ПКУ обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання з ПДВ є подання платником заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково або надміру сплаченої суми.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Платник податків подає заяву у довільній формі, в якій зазначає напрям перерахування коштів: на поточний рахунок в установі банку; на погашення грошового зобов’язання або податкового боргу з інших платежів, або повернення у готівковій формі коштів за чеком.

За інформацією з сайту ДПС

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Інші необоротні матеріальні активи бюджетних установ: облік

Інші необоротні матеріальні активи поодинці за вартістю незначні, але за кількістю – досить помітні об’єкти в бухгалтерському обліку бюджетних установ. Нехтувати правилами їхнього обліку не варто. З’ясуємо, що це за активи й як їх обліковувати.
51443

Залишкова вартість: що має знати бухгалтер

Залишкова вартість основних засобів підтверджує їх якісний стан, а правильна оцінка активів допоможе скласти бухгалтерський баланс без помилок. З’ясуємо, на що впливає залишкова вартість та як її визначати.
50781

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді