Відповідальний за бухоблік: кого вказувати при ПДВ-реєстрації?

ДПС роз'яснила, чи завжди обов'язково заповнювати поле "Особа, відповідальна за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку" у реєстраційній заяві платника ПДВ за формою № 1-ПДВ.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Відповідальний за бухоблік: кого вказувати при ПДВ-реєстрації?

У цьому полі необхідно вказувати відомості лише про відповідальну особу платника, на яку покладено обов'язок ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

Такою особою може бути головний бухгалтер, бухгалтер, керівник та власник підприємства.

Якщо ведення бухгалтерського обліку на договірних засадах здійснює інша юридична або фізична особа, то поле "Особа, відповідальна за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку" прокреслюється.

У такому випадку до реєстраційної заяви потрібно додати копію документа, який підтверджує зазначений факт.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
1914

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52499

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
47778

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
56475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді