Установи звітуватимуть за I квартал 2018 року через АС «Є-Звітність»

ДКСУ наказом від 27.12.2017 № 421 ввела в дослідно-промислову експлуатацію АС «Є-Звітність».

Щоб забезпечити подання бюджетної звітності через АС «Є-Звітність», ДКСУ підготувала відповідні зміни до наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування» від 24.01.2012 № 44.

Так, розпорядники та одержувачі бюджетних коштів, фонди загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування бюджетну та фінансову звітність за I квартал 2018 року мають сформувати та подати через АС «Є-Звітність».

Аби установи могли скористатися автоматизованою системою, Казначейство має підключити їх до цієї системи до 28 лютого 2018 року.

Переваги АС «Є-Звітність»:

  1. надає змогу на підставі даних, сформованих в інформаційній системі Казначейства:
  • скласти бюджетну звітність,
  • перевірити її,
  • заповнити форми щодо розкриття елементів бюджетної звітності,
  • підписати ЕЦП та подати до органу Казначейства за місцем обслуговування.

Усе про заповнення Звіту з ЄСВ

Автоматичне формування бюджетної звітності зменшить затрати робочого часу на заповнення форм звітності;

  1. прискорить перевірку органами Казначейства звітності, у т. ч. на відповідність даним бухгалтерського обліку, що формуються в інформаційній системі Казначейства.

З питаннями про підключення та функціонування системи АС «Є-Звітність» необхідно звертатись до органу Казначейства за місцем обслуговування.

Джерело: Лист ДКСУ від 31.01.2018 № 14-08/94-195

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді