Немає об’єкта оподаткування екологічним податком — своєчасно повідомте ДФС

ДФС нагадала, як діяти установі, яка не планує сплачувати екологічний податок через відсутність об’єкта оподаткування у 2018 році.

Якщо діяльність установи у новому звітному році не буде пов’язана з:

  • викидом, скидом забруднюючих речовин,
  • розміщенням відходів,
  • утворенням радіоактивних відходів,

потрібно повідомити про це орган ДФС за місцем розташування джерел забруднення (п. 250.9 Податкового кодексу України). Для цього установа має скласти заяву довільної форми про відсутність у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.

У іншому разі установа подаватиме декларації екологічного податку.

Податкова декларація екологічного податку: як заповнити

Оскільки установи звітують з екологічного податку по закінченню кварталу, граничним терміном, у який потрібно повідомити про відсутність об’єкта обчислення екологічного податку — 10.05.2018.

За інформацією Головного управління ДФС у Хмельницькій області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348244

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді