Моніторинг діяльності голів держадміністрацій: які результати

Відповідно до постанови №35 Кабміном було проведено оцінювання ефективності діяльності голів ОДА за перший квартал поточного року.

СКАЧАТИ Зразок наказу про припинення простою після карантину

Моніторинг діяльності голів держадміністрацій: які результати

Моніторинг та оцінювання здійснювалися за тими показниками, що були внесені в постанову №35 на початку року.

Однак останні безпекові та економічні виклики, що постали перед Україною та світом через пандемією коронавірусу, виявили необхідність удосконалення критеріїв оцінювання ефективності місцевої влади, оскільки попередні показники частково втратили актуальність.

Так, наприклад, відповідно до постанови №35, діяльність голів ОДА оцінювалася в тому числі за таким критерієм, як сумарна потужність альтернативних джерел енергії, проте враховуючи дисбаланс в енергетичному ринку, цей критерій більше не є інформативним.

УВАГА!!! Новий код доходу місцевого бюджету

До того ж, як повідомлялося раніше, було прийнято рішення Офісом Президента та Кабміном спільно розробити нові критерії оцінки ефективності роботи голів ОДА. Найближчим часом має бути презентована нова концепція.

Таким чином, подальше оцінювання роботи голів обласних держадміністрацій буде здійснюватися уже за новою єдиною методикою.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106785

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді