Повернення глядачами квитків: як організатору відкоригувати податкове зобов’язання

Якщо відбувається повернення квитків глядачами, то на дату повернення організатором заходу складається розрахунок коригування до податкової накладної, складеної ним на дату отримання від агента коштів від продажу таких квитків.

Бланк розрахунку коригування податкової накладной СКАЧАТИ

Повернення глядачами квитків: як організатору відкоригувати податкове зобов’язання

Суб’єкт господарювання, який є організатором культурно-видовищного заходу, визначає свої податкові зобов’язання з ПДВ виходячи з вартості проданих квитків (незалежно від того, чи реалізація квитків здійснюється ним самостійно, чи з залученням агентів – розповсюджувачів квитків).

Якщо згідно з відповідним договором продаж квитків на захід здійснюється агентом – розповсюджувачем квитків, то ПЗ з ПДВ виникають на дату зарахування коштів, отриманих таким агентом від продажу квитків, на банківський рахунок організатора заходу, виходячи з повної вартості квитків (без вирахування з неї агентської винагороди, яка залишається у агента).

Податкова накладна за такими зобов’язаннями складається і реєструється в ЄРПН на неплатника ПДВ, оскільки послуга з організації культурно-видовищного заходу надається особам, які придбали квитки на відвідування такого заходу (глядачам), особою, яка є організатором такого культурно-видовищного заходу.

І, як роз’яснюють податківці у коментованій ІПК, якщо в подальшому відбувається повернення квитків глядачами, то на дату такого повернення організатором заходу складається розрахунок коригування до податкової накладної, складеної ним на дату отримання від агента коштів від продажу таких квитків.

При цьому, оскільки розрахунок коригування складається до податкової накладної, яка не підлягали наданню отримувачу (покупцю) – платнику податку, то такі РК підлягають реєстрації в ЄРПН постачальником (продавцем) – самим організатором заходу.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2366

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58596

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48616

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді