ПФУ автоматизують: затверджено електронний облік трудових та призначення пенсій

Відповідний законопроект схвалено на засіданні Кабінету Міністрів 3 червня 2020 року.

СКАЧАТИ Зразок наказу про припинення простою після карантину

ПФУ автоматизують: затверджено електронний облік трудових та призначення пенсій

Пропонується запровадження ведення трудових книжок в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Також передбачене законодавче врегулювання питання щодо автоматичного призначення пенсії за віком. З прийняттям закону пенсію можна буде оформити через особистий електронний кабінет особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Як зазначила Міністр соцполітики Марина Лазебна, через 3 місяці будуть запроваджені нові соціальні сервіси, які будуть нараховувати пропонований розмір пенсії автоматично, при досягненні відповідного віку. При цьому працівник матиме змогу внести, за потреби, уточнення до цих розрахунків.

Крім того,Урядомм ззаплановано наповнювати реєстр відповідною інформацією упродовж 5 років. Оригінал трудової книжки зберігатиметься у працівника. До паперового варіанту трудової на вимогу працівника також можуть вноситися відповідні записи про звільнення, призначення тощо.

За матеріалами з Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74909

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді