Збільшили оклади посадовим особам місцевого самоврядування

Кабміном було затверджено посадові оклади обласних, районних, Київської та Севастопольської міських рад.
Органи місцевого самоврядування: затверджено оклади посадових осіб

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні відкоригув додатки до Постанови № 268, якими встановлені схеми окладів посадових осіб місцевого самоврядування, керівних працівників і спеціалістів департаментів, керівних працівників і спеціалістів апарату (секретаріату) обласних, Київської та Севастопольської міських рад.

Так, наприклад, заробітна плата голови обласної ради має становити 19360 грн, районної - 15520 грн.

Оклад голови постійної комісії з питань бюджету обласного чи столичного рівня - 13,5 тис. грн (раніше - 11,1 тис. грн). Найнижчий оклад - у спеціаліста, лише 4500 грн в апараті обласної ради та 4250 грн - в апараті районної ради (раніше - 3800 та 3600 грн відповідно).

А щоб правильно нарахувати заробітну плату і не отримати штраф від ревізорів запрошуємо вас взяти участь у семінарі Як вистояти бюджетам: планування, використання, контроль. Колишній ревізор розкаже:

  • Які найпоширеніші порушення з оплати праці ревізори зазначають в актах ревізій
  • Чи потрібно усувати порушення під час та після ревізії
  • Хто відповідає за допущені порушення та як їх виявляють ревізори та навчить як правильно надавати пояснення ревізорам

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПРОГРАМОЮ:

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2025

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3844

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
3335

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7805

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді