Попередження про відповідальність за трудові порушення: затверджено форму

Мінекономіки наказом від 19.05.2020 р. №919 затвердило форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Наказ ще не вступив в дію.

СКАЧАТИ Зразок наказу про переривання відпустки без збереження заробітної плати після карантину

Попередження про відповідальність за трудові порушення: затверджено форму

Ця форма має надаватися всім роботодавцям за результатами інспекційних відвідувань.

До появи затвердженої форми попередження порядок оформлення результатів перевірок працював не повністю. Тому у роботодавців були підстави стверджувати, що штрафи за порушення трудового законодавства застосовувалися до них неправомірно.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Варто відмітити, що надання попередження роботодавцю ще не означає, що він має сплатити штраф за результатами перевірки. Ця форма лише попереджає, що за виявлені в роботодавця порушення передбачено певну відповідальність (і прописує яку саме).

Тепер коли форму попередження затверджено, процедуру оформлення трудових перевірок можна виконати повністю. Тому Держпраці з дня набрання чинності форми зможе накладати штрафи за ст. 265 КЗпП, без ризику їх скасування через недотримання процедури оформлення перевірки.

Звіт з праці: НЕ ПРОПУСТІТЬ

Сама форма попередження містить загальну інформацію та таблицю.

В загальній частині буде наводитися інформація про інспектора праці, який склав попередження , та інформація про об’єкт відвідування (власне роботодавця, якому таке попередження надається).

В табличній частині буде зазначатися зміст виявленого порушення, посилання на норми законодавства, які порушено. А також наводитиметься посилання на вид відповідальності, та норми законодавства, за якими застосовується відповідальність.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16562

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді