Попередження про відповідальність за трудові порушення: затверджено форму

Мінекономіки наказом від 19.05.2020 р. №919 затвердило форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Наказ ще не вступив в дію.

СКАЧАТИ Зразок наказу про переривання відпустки без збереження заробітної плати після карантину

Попередження про відповідальність за трудові порушення: затверджено форму

Ця форма має надаватися всім роботодавцям за результатами інспекційних відвідувань.

До появи затвердженої форми попередження порядок оформлення результатів перевірок працював не повністю. Тому у роботодавців були підстави стверджувати, що штрафи за порушення трудового законодавства застосовувалися до них неправомірно.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Варто відмітити, що надання попередження роботодавцю ще не означає, що він має сплатити штраф за результатами перевірки. Ця форма лише попереджає, що за виявлені в роботодавця порушення передбачено певну відповідальність (і прописує яку саме).

Тепер коли форму попередження затверджено, процедуру оформлення трудових перевірок можна виконати повністю. Тому Держпраці з дня набрання чинності форми зможе накладати штрафи за ст. 265 КЗпП, без ризику їх скасування через недотримання процедури оформлення перевірки.

Звіт з праці: НЕ ПРОПУСТІТЬ

Сама форма попередження містить загальну інформацію та таблицю.

В загальній частині буде наводитися інформація про інспектора праці, який склав попередження , та інформація про об’єкт відвідування (власне роботодавця, якому таке попередження надається).

В табличній частині буде зазначатися зміст виявленого порушення, посилання на норми законодавства, які порушено. А також наводитиметься посилання на вид відповідальності, та норми законодавства, за якими застосовується відповідальність.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153064

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22056

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді