Податкова звітність та документи тепер мають зберігатися довше

Закон №466 вніс зміни до ПКУ в частині вимог до підтвердження даних, визначених в податковій звітності, а також документального підтвердження виконання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

Календар бухгалтера на ЧЕРВЕНЬ

Податкова звітність та документи тепер мають зберігатися довше

Зокрема визначено, що платники податків зобов'язані забезпечити зберігання документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства на строк не менш як 1095 днів з дня здійснення відповідної господарської операції.

Також внесено зміни щодо обов’язку платника податків у разі втрати, пошкодження або дострокового знищення документів: платник має у п'ятиденний строк письмово повідомити контролюючий орган та надати документи, підтверджуючі настання події, що призвела до такої втрати.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

У разі надання платником податків повідомлення та неможливості проведення перевірки у зв'язку з втратою, строки проведення перевірок переносяться до дати відновлення та надання документів, але не більше ніж 120 днів (раніше було 90 днів).

У разі не відновлення документів, або їх повторної втрати, вважається, що такі документи були відсутні у платника.

За матеріалами з сайту ДПС

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2440

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді