ІПК більше не захищатиме від штрафів

З 1 січня 2021 року індивідуальна податкова консультація більше не захищатиме платників податку від накладення штрафів.

Скачати податкову накладну за новою формою

ІПК більше не захищатиме від штрафів

ДПС у м. Києві нагадує, що Закон №466 вніс зміни стосовно питань податкових консультацій.

Тепер у Податковому Кодексі чітко зазначено, що контролюючі органи надають безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства платникам податків за їх зверненням у паперовій або електронній формі.

До змін, внесених Законом №466 звернення платників податків на отримання індивідуальної податкової консультації приймались виключно в письмовій формі.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Запит на отримання ІПК в електронній формі необхідно завіряти кваліфікованим електронним підписом. Вибір, у якій формі отримати ІПК, залишається за платником податків, а юридична сила ІПК, наданої в паперовій або електронній формі, – однакова.

Строк на надання платникові ІПК становитиме, як і зараз, 25 календарних днів. Але тепер продовжити його можна буде на 15 к. д. (до змін – на 10 к. д.). Тобто максимальний строк, протягом якого платник податків отримає відповідь від ДПС, тепер дорівнюватиме 40 к. д.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Крім того, з 1 січня наступного року надана платнику індивідуальна податкова консультація більше не захищатиме його від притягнення до відповідальності – Закон № 466 указаною датою виключає з ПКУ абзаци 1-2 п. 53.1.

За матеріалами з сайту ДПС

ІПК більше не захищатиме від штрафів
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
Перевірте, чи правильно ви оплачуєте працівникам роботу у святкові і вихідні дні

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
49765

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
13113

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
75391

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
57102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді