Карантинна заборона податкових перевірок: умови змінено

5 червня у Раді зареєстрували проект змін до ПКУ для уточнення окремих умов мораторію на проведення податкових перевірок на період карантину.

Оновлений реєстр від ДПС

Карантинна заборона податкових перевірок: умови змінено

Згідно з цим проектом пропонується передбачити у ПКУ можливість здійснення:

  • окументальних позапланових перевірок, що проводяться на звернення платника податків,
  • документальних позапланових перевірок, що проводяться, якщо розпочато процедуру реорганізації юридичної особи, припинення юрособи, закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків,
  • перевірок, що проводяться у межах кримінального провадження,
  • фактичних перевірок в частині порушення вимог законодавства в частині обігу пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47267

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді