Попередження про трудові порушення: діє нова форма

Мінекономіки наказом №919 затвердило форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю, яка почала діяти 12 червня.

Усі нормативні акти у сфері оплати праці в одній підбірці

Попередження про трудові порушення: діє нова форма

Ця форма має надаватися всім роботодавцям за результатами інспекційних відвідувань.

Нагадаємо, що Порядком №1132, крім акта та припису, інспектор з праці має ще заповнювати та надавати попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

До появи затвердженої форми попередження порядок оформлення результатів перевірок працював не повністю. Тому у роботодавців були підстави стверджувати, що штрафи за порушення трудового законодавства застосовувалися до них неправомірно.

Як показати у Звіті з ЄСВ карантинні особливості трудових відносин

Варто відмітити, що надання попередження роботодавцю ще не означає, що він має сплатити штраф за результатами перевірки. Ця форма лише попереджає, що за виявлені порушення законодавство передбачає певну відповідальність.

Сама форма попередження містить загальну інформацію та таблицю.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

В загальній частині буде наводитися інформація про інспектора праці, який склав попередження, та про об’єкт відвідування (тобто роботодавця, якому таке попередження надається).

В табличній частині буде зазначатися зміст виявленого порушення, посилання на норми законодавства (нормативні документи), які порушено. А також наводитиметься посилання на вид відповідальності, та норми законодавства, за якими застосовується відповідальність.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15986

Реквізити документів за ДСТУ 4163:2020

Стандарт визначає нові вимоги до 32 реквізитів службових документів. Наші експерти звели й систематизували настанови та рекомендації за кожним реквізитом та унаочнили прикладами.
13801

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
14041

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
15221

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді