Мінфін змінює вартісну межу для обліку МНМА та основних засобів

Мінфін оприлюднив для обговорення проєкти наказів:

ТЕСТ для бухгалтера: Як організувати і оплатити роботу у період карантину

Мінфін оприлюднив для обговорення проєкти наказів:

  • Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби»;
  • Про внесення змін до Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору.

Перший вилучає із НП(с)БОДС 121 абзац, який встановлює вартісну межу та строк використання для МНМА. Тобто в НП(с)БОДС 121 взагалі не буде вартісного критерію для віднесення предмету до МНМА чи до основних засобів.

Другий у Методичних рекомендаціях з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору, затверджених наказом Мінфіну від 23.01.2015 № 11, змінює вартісну межу для обліку МНМА і, відповідно, основних засобів з 6000 грн до 20 000 грн.

Зауваження та пропозиції до цих проєктів наказів Мінфін прийматиме у письмовій/електронній формі по 08.07.2020.

Із наказів Мінфіну «Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби»

«Про внесення змін до Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору»

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24305

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29607

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді