Планові перевірки: яким чином ДПС відбирають до кого піти

Відбір до плану-графіка ризикових платників здійснюється автоматично засобами ІТС «Податковий блок», завдяки якій обирають найбільш ризикових.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Планові перевірки: яким чином ДПС відбирають до кого піти

Основними завданнями підрозділів податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування на сьогоднішній день є подолання ризиків у системі аудиту, виявлення не посередників, а конкретних замовників послуг схем мінімізації, зменшення адміністративного тиску на бізнес.

План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік оприлюднено на офіційному сайті Державної податкової служби України 24.12.2019.

Засобами інформаційних систем до плану-графіка відбираються підприємства, які мають ризики високого та середнього ступенів. Ризики високого ступеня визначалися за такими критеріями:

  • наявність інформації правоохоронних органів, структурних підрозділів органів ДПС про ухилення від оподаткування та/або щодо взаємовідносин із платниками податків;
  • наявність відносин з контрагентами, які знаходяться в розшуку, або ліквідовані, або визнані банкрутами;
  • наявність інформації про не підтвердження реального здійснення операції з придбання та інші.

Ризики середнього ступеня визначалися за наступними критеріями:

  • нарахування та виплата доходів за ознакою 157 (дохід, виплачений самозайнятій особі);
  • невідповідність даних звітності реєстратора розрахункових операцій та обсягів постачання, зазначених у деклараціях з податку на додану вартість, та інші.

За матеріалами з сайту ДПС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8646

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19123

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді