Антикризова підтримка туризму та культури: прийнято Закон

16 червня Верховна Рада прийняла законопроект №3377 щодо державної підтримки сфери культури, туризму та креативних індустрій, у зв'язку з карантином та пандемією.
Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи 2020
Антикризова підтримка туризму та культури: прийнято Закон

Законом, зокрема, тимчасово зупиняється оголошення і проведення конкурсів Національною радою.

Крім того, тимчасово, до 31 грудня 2020 року, державна підтримка кінематографії може здійснюватися у формі надання державної субсидії на розвиток кінопроекту, в обсязі до 100 відсотків включно загальної кошторисної вартості розвитку відповідного кінопроекту.

Цей Закон не поширюється на правовідносини, що виникають при наданні державним або комунальним закладом культури у користування державного та комунального майна, пов’язаного з наданням платних послуг, які можуть надаватися державними і комунальними закладами культури, що не є орендою, перелік яких затверджено Кабміном.

Цим Законом наказується Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності:

  • розробити та затвердити Порядок та умови надання державної підтримки кінематографії у формі надання державної субсидії на розвиток кінопроекту;
  • розробити та подати до Верховної Ради проекти законів щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» для впровадження грантової системи державної підтримки;
  • затвердити перелік платних послуг, які можуть надаватися державними і комунальними закладами культури, що не є орендою, поданий центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

За матеріалами з сайту ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді