Робота шахт та зарплата шахтарям: Уряд вживає дій з відновлення

Кабмін вирішує проблеми шахтарів, що потерпають через вимушені простої та затримки з виплатою заробітної плати.

Організація роботи бухгалтерської служби

Робота шахт та зарплата шахтарям: Уряд вживає дій з відновлення

Про це на засіданні Антикризового енергетичного штабу, що відбувся 19 червня, заявила в. о. Міністра енергетики України Ольга Буславець.

У засіданні в режимі відеоконференції взяли участь голови шахтарських міст та голови міст, де розташовані електростанції, з різних регіонів країни. Вони звернулися до Уряду з проханням вивчити загрозливу ситуацію в їхніх містах та селищах та вжити заходів, аби не допустити «катастроф місцевого значення».

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

У свою чергу в.о. Міністра енергетики запевнила, що Урядом уже прийнято відповідне рішення, яке допоможе забезпечити збалансованість електроенергетичної галузі, що, в свою чергу, відновить роботу шахт.

За словами Ольги Буславець, нинішня ситуація склалася через недотримання низкою компаній визначених показників Прогнозного балансу видобутку електроенергії в травні та на початку червня поточного року. А також через заміщення обсягів споживання вугілля вітчизняного видобутку природним газом, що використовується генеруючими компаніями ТЕС для виробництва електричної енергії.

Як наслідок призупинилася робота шахт, шахтарі вимушено простоюють, заробітна плата їм затримується, що призводить до зростання соціально-економічної напруженості у вугільних регіонах.

Для вирішення цієї проблеми 17 червня КМУ затвердив Розпорядження «Про забезпечення паливної збалансованості електроенергетичної галузі України та безпеки постачання електричної енергії».

Це призведе до збільшення попиту на вугільну продукцію вітчизняного видобутку, завантаження державних вугледобувних підприємств та зменшення державних дотацій державним шахтам, збереження робочих місць в кризовий період та виконання зобов’язань з виплати заробітної плати шахтарям.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді