Посилено контроль за виконанням протиепідемічних норм

Захід є вимушеним, адже порушення протиепідемічних правил вплинуло на зростання захворюваності на COVID-19.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

Посилено контроль за виконанням протиепідемічних норм

Про це повідомив заступник Віктор Ляшко за результатами засідання Державної комісії.

На комісії обговорили основні причини, які вплинули на ріст кількості нових випадків захворювання та заслухали регіони, у яких ускладнена епідситуація (Львівська, Рівненська, Закарпатська, Одеська, Київські області та місто Київ).

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Контролюючі органи, спільно з органами місцевого самоврядування, мають забезпечити проведення регулярних рейдових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог стосовно функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме на дотримання режиму носіння масок, соціальної дистанції та визначених заходів дезінфекції у закладах харчування, спортзалах, ринках та громадському транспорті.

Держпродспоживслужба в свою чергу посилює державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства та виконанням протиепідемічних заходів при роботі дошкільних закладів, закладів громадського харчування, фізичної культури та спорту, роботи ринків, закладів, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Нацполіція, прикордонна служба, заклади МОЗ епідеміологічного профілю, місцева влада спільно організовують заходи направлені на використання електронного сервісу «Дій вдома» громадянами, які мають перебувати в самоізоляції. Також буде посилений контроль за особами з підтвердженим випадком коронавірусної хвороби.

Органи місцевого самоврядування повинні забезпечити виділення додаткового транспорту для недопущення скупчення людей у час пікового навантаження.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3484

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13846

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14886

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді