АМКУ оштрафувала фірми-постачальники «Укрзалізниці»

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала компанії ТОВ «Інвіт груп» та «Гранфінресурс» на 136 тисяч гривень за антиконкурентні дії на торгах від «Львівської залізниці».

Як призначити уповноважену особу та організувати закупівлі за новими правилами

АМКУ оштрафувала фірми-постачальники «Укрзалізниці»

Йдеться про їх участь у закупівлі розподільчої шафи споживання електрики за 680 тисяч гривень, яку замовляла залізниця. Відповідне рішення опублікували на сайті АМКУ, інформує «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Зокрема, у публікації тоді зазначали, що фірми подали на торги документи, що були не лише однаковими за змістом (хоча йшлося про довідки довільної форми), але й мали однакові дефекти друку чи сканування. Також компанії надали сертифікати якості від одного підприємства – «НВФ Склад».

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

Окрім цього, Антимонопольний комітет виявив, що обидва учасники користувались спільною IP-адресою, а також, що логін банківської системи ТОВ «Гранфінресурс» був ідентичний із прізвищем директора фірми-конкурента «Інвіт груп».

Окрім штрафу рішення АМКУ передбачає заборону компаніям брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

За матеріалами з сайту Dozorro

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді