Реформування бюджетної системи: що саме суттєво зміниться

3 липня відбулась онлайн-зустріч Міністра фінансів Сергія Марченка та спеціального представника Німеччини з питань реформ в Україні Георга Мільбрадта щодо реформування бюджетної системи в контексті процесу децентралізації та запровадження нової моделі міжбюджетних відносин.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Реформування бюджетної системи: що саме суттєво зміниться

Як зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко, збільшення залишків коштів на рахунках свідчить про вагоме зростання дохідної частини місцевих бюджетів.

Фахівці Міністерства фінансів працюють над розробкою відповідних змін до Бюджетного кодексу України для забезпечення запровадження середньострокового планування, як на державному, так і на місцевому рівнях.

УВАГА!!! Новий код доходу місцевого бюджету

Перехід до середньострокового бюджетування сприятиме запровадженню проактивного механізму управління, який передбачає вчасне прийняття виважених рішень та вжиття заходів задля забезпечення фінансової стабільності та економічного зростання у середньостроковій перспективі

Також, спільно з Георгом Мільбрадтом, було обговорено досягнення та виклики які стоять перед Україною у сфері децентралізації. Зокрема, за І етап реформи вдалося досягти декількох важливих результатів:

  • зміцнено фінансову спроможність місцевих бюджетів;
  • забезпечено надання якісних суспільних послуг споживачам завдяки розширенню видаткових повноважень органів місцевого самоврядування.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1218

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38795

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1935

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12043

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді