Індексація грошових доходів населення відтепер за оновленим Порядком

Кабмін постановою від 28.02.2018 № 141 вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, аби привести його у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Відтепер проводитимуть:

  • індексацію пенсій — шляхом їх підвищення відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;
  • індексацію страхових виплат від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності — відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Аби визначити суму індексації пенсій та страхових виплат у разі їх підвищення, від суми індексації, визначеної до 11 жовтня 2017 року, відніматимуть суму підвищення цих виплат до повного погашення суми індексації.

Особі, яка працює та отримує інший грошовий дохід, насамперед індексуватимуть оплату праці. Якщо така особа працює і одночасно навчається на денній формі або з відривом від виробництва у клінічній ординатурі, аспірантурі і докторантурі — індексуватимуть стипендію.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30608

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді