Звільнення працівника: що з переплатою ПДФО

Податківці відповіли, чи можна повернути ПДФО та як відобразити в ф. 1ДФ суму переплати податку при припиненні трудових відносин із працівником та проведенні перерахунку ПДФО.

Зразок заповнення форми 1 ДФ СКАЧАТИ

Звільнення працівника: що з переплатою ПДФО

Якщо після здійсненого остаточного розрахунку виникає переплата ПДФО, то на її суму податковий агент зменшує суму нарахованого податкового зобов'язання платника податку за місяць такого остаточного розрахунку та відображає це в ф. № 1ДФ.

Відповідно на суму переплати зменшують зобов'язання податкового агента по сплаті ПДФО в бюджет у податковому періоді остаточного розрахунку.

Допоможемо знайти законні підстави звільнити працівників

У разі ж перевищення суми переплати, яка виникла за результатами остаточного розрахунку, над сумою податкового зобов'язання платника податку, ПКУ не передбачено повернення суми такого перевищення.

Виключення становлять випадки, коли переплата виникла у результаті допущення податковим агентом помилки при нарахуванні (утриманні) ПДФО за будь-який період звітного року.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247183

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
145150

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
72080

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
10385

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Запровадження воєнного стану та збройна агресія призвели до збільшення частоти звільнення працівників у бюджетних установах з причин їх смерті, тривалої відсутності чи через знищення майна установ. Розглянемо детально ці процедури звільнення та які документи потрібно видати при цьому.
46887

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді