Індекс інфляції червня: на якому рівні

Інфляція на споживчому ринку в червні 2020 р. порівняно із травнем 2020 р. становила 0,2%, з початку року – 2,0%. Базова інфляція в червні 2020 р. порівняно із травнем 2020 р. становила 0,0%, з початку року – 1,5%.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Індекс інфляції червня: на якому рівні

На споживчому ринку в червні ціни на продукти харчування зросли на 0,4%. Найбільше (на 8,4%) подорожчали фрукти. На 2,3–0,4% зросли ціни на м’ясо птиці, масло, хліб, соняшникову олію, яловичину, сметану. Водночас на 4,7% подешевшали овочі, на 1,3–0,9% – молоко, цукор, рис, сало, свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,5%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 4,3%. Разом з тим відбулося зростання тарифів на гарячу воду на 4,4%.

Підвищення цін на транспорт на 1,2% насамперед спричинено подорожчанням проїзду у залізничному пасажирському транспорті на 6,1%, палива та мастил – на 2,1%, автомобілів – на 1,3%.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3479

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13838

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді