Перевірки за анонімними зверненнями: чи проводитимуться Держпрацею

За рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 09.06.2020 р. у приватній справі анонімне звернення не може бути підставою для ініціювання інспекційного відвідування органів Держпраці.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙ СКАЧАТИ

Перевірки за анонімними зверненнями: чи проводитимуться Держпрацею

Ситуація, розглянута судом, полягала в тому, що підставою для проведення перевірки Управління Держпраці у Полтавській області стосовно підприємства стало звернення особи.

Питання дотримання підприємством правил оформлення трудових відносин стосовно фізособи, яка вказана у зверненні, не перевірялися та відповідні порушення не встановлені та актом інспекційного відвідування не зафіксовані.

Натомість, інспекційне відвідування встановило порушення правил оформлення трудових відносин стосовно іншої особи яка із заявою про порушення правил оформлення трудових відносин стосовно неї не зверталася.

Суд встановив, що при прийнятті рішення про призначення інспекційного відвідування не взято до уваги, що звернення особи є анонімним, і не може бути підставою для проведення перевірки.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді